Det kan bara bli bättre.

I Söndags fick vi lite panik, efter att jag legat sjuk nästan en vecka och Filip jobbar mkt, så var inte hundarnas aktivering där den borde vara, iallafall inte motionsmässigt. Så Fille och jag bestämde oss för att framåt kvällskvisten dra iväg och göra lite uppletande.

Vi åkte ut till en äng vid ett skogsbryn, där vi hade olika miljöer att tillgå, både skog och äng. Det skulle vara lugnt trodde vi, men ikke.. Det kom både flera bilar, cyklister, joggare och gångare + hundar. Så det fanns störningar så det räckte! För hundarna var det inga problem, det var nog värre för oss som kände att vi behövde hålla koll om det helt plötsligt kom någon och brakade igenom rutan..

Först ut var Ruff, han jobbade på bra i rutan och dt syndes tydligt att han märkte var rutan var och vart gränserna gick. Ruff hittade leksakerna men vill inte ta upp dem.. Så vi lekte med honom där han hitta leksakerna och försöker kampa lite med honom. Just det här med att få Ruff att hämta grejer är ett jätteproblem han kan kampa och leka med grejer, men just att ta upp dem tycker han är jobbigt.. Det hade ju varit roligt om han tyckte det var roligt och hämtade grejer för att få leka med oss.. menmen. Det blir att lära honom det på ren lydnad, som vi fick göra med Enso och sen hoppas på att det kommer mer och mer av sig själv :p


Husse och Ruffen i ängsrutan.


Skogsrutan


Ensos största problem i rutan var såklart vårat fel, men ibland är man ivrig att börja..Han var lite för nödig för att kunna arbeta bra, så det blev både behov 1 och 2 i rutan.. Vilket inte är okej! men här fick vi skylla oss själva. Enso fick köra både ängsruta och skogsruta, med två leksaker i varje. När han väl körde på gjorde han det bra och tog leksakerna och kom till oss.





Men som sagt, så var vi lite ivriga.. Men det är bara att ladda om till nästa gång. Huvudsaken att vovvarna fick arbeta och ha roligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0