Måndags aktivering

Igårkväll tog jag vovvarna & mötte upp mamma vid klubbarp. Vi gick lite i skogen sen tränade jag lite med Enso, det var ju ganska varmt så Enso tröttnade ganska snart, men vi körde framförgående och det gick riktigt riktigt bra faktiskt! Sen körde vi någon inkallning, nått läggande under gång och lite fotgående.

Enso fick också köra ett motivationsspår, Ruff och mamma gick iväg ett spår och Enso fick se dem gå iväg. Sedan gick vi och tränade en kvart sen fick han gå spåret så att de inte behövde vänta så länge i skogen. Enso spårade skit bra, nästan ända in i slutet då han vindade in dom och tog en annan väg över kullen till dem.





När vi var klara på klubben så stod det bad av Enso på schemat, Detta blev resultatet.






Måndag

Helgen har flugit förbi, jag har jobbat både lördag och söndag.
Så nu är det bara att ta tag i vardagsbestyren igen, tvättstugan är det som gäller idag. Sedan skulle jag vilja bada Enso, han behöver en uppfräschning!

Lite måndagsträning på klubben blir det nog med ikväll :)

Vem behöver en vetekudde när man har ont i...

imag0089_1306521 (MMS)

Vem behöver en vetekudde när man har ont i magen, när man kan ha en Valp :)


Mattes killar som snart ska bli helg fina!

Mina sötnosar, snart är det dags för veckans omgång på trimbordet. & de är välbehövligt, Enso fäller... så pälsen ser oborstad ut på två minuter, tacksamt! Tur att han är snygg ändå. Sen måste jag verkligen trimma öronen på Enso, jag står inte ut när dem ser ovårdade ut.








Spårkurs igår

Igårkväll var det spårkurs i lagom stormig blåst, men det gick som en klocka. Åsa lade ett spår till oss,ganska långt ca:500m. Jag hade två leksaker som hon lagt i spåret och kampstocken som spårslut. Enso spårade jättebra, noga och lagom fart, han tappade spåret lite bara när det korsade en skogsväg och samtidigt vinklade lite. men han slog lite, en syns det så tydligt när ha kommer rakt på det igen. Duktig kille :)

Efter alla hade spårat klart så körde vi lite uppletande, det var skönt att se att Enso inte längre hade så stora problem med att gå ifrån,härligt! Han plockade upp och kom med saken, trots att det var en annans leksak :)



Jag & Enso ígår, plockar ihop efter spårningen.



När allt var färdigt så fick Enso och Mozart (brun kungspudel) leka och busa med varandra! :)

Då var det fart vill jag lova :)

Lillsnyggingen, 15 veckor

Den lilla vackra,  som bara blir snyggare och snyggare. Helt underbar!











Mer bilder från Safaristigen

Bilder från när vi var där med båda vovvarna för ett tag sedan :)










På jakt efter liljekonvalj

Igår så var jag på jakt efter liljekonvalj & tillslut efter en biltur och beskrvning från brorsans polare så hittade vi ett riktigt guldställe! Dock inte så väl utslagna än,


Det här är nog den största fästingen jag h...

imag0031_1306242 (MMS)

Det här är nog den största fästingen jag har sett! Äckliga jävla krypa, hur mycket man än känner missar man alltid någon...


Såklart var också Enso också på klubben ig...

imag0068_1306219 (MMS)

Såklart var också Enso också på klubben igår, vi var med på gruppträningen och sen fick han köra safaristigen som belöning :) det är en hinderbana med massa olika hinder, och enso älskar den. Skulle han få skulle han sticka iväg och göra den helt själv, hehe. Favoriten är elefanten, den gråa stora runda plattan som sitter på en fjäder vilket gör att den rör sig minsta rörelse, super bra balansträning.


Miljöträning på klubbarps hundklubb :) Ruf...

imag0067_1306176 (MMS)

Miljöträning på klubbarps hundklubb :) Ruff hitta en trevlig dam att slå tycke med. Han var jätteduktig! Trots massa vovvar som skällde och människor. Duktig rackare, vi satt i en halvtimme och körde några kontaktövningar. Trött. Valp nu :)


Fille har tyckt att det borde dimpa ner nå...

imag0062_1306157 (MMS)

Fille har tyckt att det borde dimpa ner någon ny hundtidning snart, och idag kom det en :)


Ruff

Gillar vatten :)

Igår blev han 15 veckor.
Vi har inte vägt honom, men att han pinnar på i vikt och storlek är det ingen tvekan om.





Minigolf

Idag har årets minigolf tunering startat, Fille, jag, johan & Filles föräldrar.
Vovvarna har varit i Mantorp och haft det bra.

Hur som helst så vart resultatet jämt, 48,50,52,53,55 & jag kom fyra ;p


Utflykt

Igår var vi ute och åkte en liten sväng. Fille har tjatat om att åka till cloetta, den lilla godisråttan..Så dt gjorde vi :) Efter det for vi en sväng till Brunneby, där vi fikade lite och besökte butiken :) Mys lördag med de bästa grabbarna helt enkelt, för vovvarna var sjävklart med :)







Träning av hund, eller av förare?

Idag har det varit torsdagsträning uppe på klubben, Rickhard, Marléne,Åsa och jag och så kom det en ny kille som hette Dennis.

Först ut var Enso och jag, vi tränade fotgående mest, och det slutade med att det mest vart träning av matte, där jag fick massa tips och man inser hur man förändrar sitt sätt så fort man spänner sig eller ska prestera någonting. Enso var lite koko också och skulle få oss att tro att han inte kunde fot, vilket resulterade i att vi tränade massa små förflyttningar och han släpade eller var seg o sne i sättandet.

Sedan körde de andra sina vovvar, och sen körde vi en plats. Det gick hyfsat, bara att han börjat lägga på med små gnällnde när han tycker att det börjar bli tråkigt. hundrackare! Så det blir det att ta itu med nästa gång vi tränar, för man ska både ligga fint och vara tyst förstår du Enso :p

Sen tränade vi lite inividuellt också på slutet, & då gick allt klockrent! Hoppet satt som en smäck, snygg fart över och kalasbra sättande och återhopp. in i fotposition hur snyggt och snabbt som helst från alla lägen, snyggt fotgående, prima inkallning och så körde jag att Enso fick ligga plats samtidigt som Rickhard och Axa,cirkuleade runt, närmare och närmre och han låg som en kung fast snyggbruden passerade runt runt nära :)

Förresten så körde vi budföring också, där fokuserade vi på att det skulle vara skitkul hos mottagaren,eftesom Enso börjat slarva och tjuva när han ska tillbaka till mig om inte mottagaren säger åt honom att stanna.

Nu har vi massa att bygga vidare på igen. Jag tycker väldigt myket om mina givmilda träningskompisar! :)
Vi ska nog få fason på lilla släpgubben, bara att  gasa upp ännu mer. Då är jag glad för att jag gasat upp honom mycket från start, och framförallt fått honom så kampglad så att vi kan använda det som belöning! :)

Nu är det bäst jag slutför transkriberingen, vovvarna ligger vi mina fötter vaktar så att matte inte tar vägen någon annanstans än till sängen snart.. :p






Hög boldness

by the way! Enso är rätt bra :) Iaf om Kent Svartberg får bestämma.
Då är Enso mentalt stabil, nyfiken, har social förmåga och har ett visst mod.

Kika in här..
kolla under urval 2 och rad 89, så är det inte vilken hund som helst som placerar sig är, utan vår Enso :)

Med tanke på hur många LH collie som genomför MH, och de här resultaten är för alla som genomfört MH framtill 2011, så är det rätt kul att se att Enso är med, när det endast är 106 st i första urvalet och 241 i andra urvalet. Skillnaden i urvalen är att i andra urvalet så har man även tagit med hundar som har en 2:a på "Överraskning nyfikenhet" (vilket Enso har) och i första urvalt var de tvugna att ha en 3:a,4:a elle 5:a på den bedömningen.

Totalt är det 2253 LH collie som genomför mh fram till 2011 och utav dessa är det bara 347 som räknas ha hög boldness (oavsett urval 1 eller 2).



Här nedan...
Ser ni vad de bedömer för att en hund ska få hög boldness, detta är för urval 2 och jag har fetmarkerat de poäng Enso hade på sitt MH test. Óch som jag sa så ser det likadant ut i urval 1, bara att hunden måste ha 3-4-5 på överraskning nyfikenhet & här kan de ha en 2:a också.

Leklust (1) kryss i rutor 4-5
Avståndslek nyfikenhet (5) kryss i rutor 3-4-5
Avståndslek leklust (5) kryss i rutor 3-4-5
Överraskning nyfikenhet (6) kryss i rutor 2-3-4-5
Leklust (9) kryss i rutor 3-4-5
Skott (10) kryss i rutor 1-2-3
 

   
 

Trött

Ett besökt till Gunilla slutade inte i ett besök hos Gunilla. Hanna & Elsa hörde av sig & när jag var i krokarna svängde jag förbi där och så fick Enso o Elsa busa massa de också! :p Efter jag hade varit hos Hanna så for jag vidare till Jennifer för att hämta mina ljus jag beställt. Och gott kaffe och tillbehör och 1½ timmes prat senare for jag hem. Bara för att vända i farten kändes det som, innan det var dags att dra iväg på kurs. Som ikväll var riktigt rolig! & det gick bra trots att det syndes att Enso var trött, matte med visade det sig när jag inte kunde prata rent längre & berättade om hur jag lekte med andra hundar, när jag menade Enso.. Menmen.

Efter kursen for jag och tankade bilen samt tvättade den, duktiga jag!*
Sedan har kvällen bestått i tråkigt skolarbete, sånt som man knappt förstår och som måste bearbetas om och om igen... Ser fram emot imorgon med ännu mera skolarbete, men nu ska jag dejta kudden.

Viktigt att dricka i värmen!


Skolarbete

Straxt ska vovvarn och jag åka ut till Gunilla och göra skolarbete. Inget mindre än en intervju som ska transkriberas! Ikväll blir det spår och lydnadskurs igen, lydnad idag och fokus ska vara på framförgående. Framförgående har vi ju faktiskt lite koll på, och så är det roligt... allt annat än apporten är roligt..


åh, kväll!

Spåret gick sådär, han markerade inte pinnarna. Det var fäll flyt förra gången, eller om han var mer taggad då. Det var kul att slänga dit dem igen iallafall för att se om han skulle ta dem :p Nu är vi trötta!

Spårdags!

Snart ska Enso och jag ge oss iväg för att lägga lite spår tillsammans med annat hundfolk :)

Ruff 14 veckor.

Igår blev Ruff 14 veckor, & vågen tickade fram på 8,8 kg. Stora killen!

Ruff, Ligg!

Ögonkontakt gillar vi! duktiga lilla skrutt.


Fart å fläkt!



Nu ska vi dra till klubbarp en sväng och träna lite lydnad med Enso, och köra hinderbanan. Sedan är det kosen mot mantorp som gäller, för firande av lillbrorsan.

bus

Min pinne, neeee min pinne!


Äntligen helg

Jätteskönt med helg! Vi har haft en jättemysig morgon i sängen, jag och alla grabbarna.
Nu har jag precis plockat iordning lite, Fille är ute på en cykeltur. När han kommer tillbaka är det pälsvård som gäller, genomborstning och lite plock av oönskat öronhår på Ensopenso & Ruff ska få klorna klippta också, det är otroligt vad klorna växer fort på lillfisen, och då ska vi inte tala om hur fort han växer..

Igår hade vi träningsvila, Enso och jag har ju kört hårt under veckan, i måndags körde vi positionsprecision på kvällpromenaden. i onsdags var det hundkurs och då spårade vi, och i torsdags var det träning med bruksgruppen, vi var bara 3 stycken.. Vilket på något sett resulterade i att jag och Enso fick privatträning, jag fick åter igen upp ögonen för hur viktigt det är att träna delarna i momenten i fullt ös. Men så får vi se om vi får någon fason på apporten, det vore ju roligt om han kunde springa och hämta den iallafall och ha med den ända fram.. Eller om han man sitta och hålla den lite fint, så att vi kan göra ett försök i lydnads ettan igen.

Idag får vi se vart planerna för oss, efter pälsvården. Om jag känner oss rätt så blir det alltid något, även om skolböckerna ligger fint och tittar på mig...


En Enso bortskänkes

.... iallafall tills han är lydig igen!

Jag hade precis smält eftermiddagens olydigheter då han rusade in i en trädgård under promenaden och tyckte att frun som huttrade (små skrek) i poolen behövde räddas. Det tyckte inte matte! Sedan drog han sin kos genom två till trädgårdar, sen var han billig!!

Sedan ikväll var det dags för hundkursen, spårning på schemat. Enso fick gå ett spår som instruktören lagt ut, lite drygt 300 m. legat 1 timme och en spårpinne +slutapport i spåret. Vilket var första gången med spårpinnar.. Men Enso klarade det galant. Gött, kanske inte är så dum hund ändå?.. Tills...

Vi gick kvällsprommisen när vi kom hem genom parken Fille, Enso och jag. & Han får syn på en vovve och sticker så att det bara tjuter om det, skäller och morrar.. lyssnar inte för fem öre. Ända ner bort mot hunden & matten, och när jag kommer ner, sticker han förbi dem och bort. hundjävel! Nu är han gratis.

Bus

Ut i finnstugatans trädgård för lite bus!






Balkong häng



Enso & jag njuter av solen!

Morgon aktivering

Vovvarna fick käka frullen i det gröna på morgonpromenaden, bra nosaktivering!
Kom även folk och gick genom parken, så fick även störningsträning. Super!


Ingvastebo Gård

Sista stoppet, hos Gunilla & Eric! :)


Fille & Sockan njuter av varandras sällskap :)


Enso spatserade runt och inspekterade vyerna! Tänk om man bodde så här sa han! :p

Ingvastebo Gård

Sista stoppet, hos Gunilla & Eric! :)


Fille & Sockan njuter av varandras sällskap :)


Enso spatserade runt och inspekterade vyerna! Tänk om man bodde så här sa han! :p

Ingvastebo Kvarn

Hos Hanna, Christina & Elsa :)
Supertrevligt!, massa bus för vovvarna och tillochmed bad! :)
Elsa simmade med glädje och hämtade pinnar, Enso är lite mer tveksam, hehe. Men i kom han!








Hunddag, minst sagt!

Dagen började med att jag for iväg till brukshundklubben och var där straxt före nio, för att skriva på lydnadstävlingen. Det var strålande väder och massa duktiga vovvar! Och framförallt var det väldigt givande och lärorikt för mig. Jag fick massor små trix och fix tips, samt att man ser så väl vad de andra gör för missar som ger poängavdrag, och vad som inte ger så mycket poängavdrag. Nu är jag supertaggad för träning, hoppas att Enso också är det.. :d Dock blir han rätt slö av värmen... Så får bli på kvällen eller morgonen, kanske en liten sväng ikväll. Fast han är helt utslagen nu, för när jag kom hem så drog jag i väg med grabbarna för en eftermiddag fylld av ännu mera hund.

Med kosan styrd mot nykilskogarna for vi iväg. Först stannade vi hos hos ett par jag känner genom jobbet som jag vet ville träffa vår lillskrutt, de har en colliegubbe själva, så vovvarna fick busa lite med varandra :) Sedan for vi vidare mot Hanna, Christian och Elsa, som var målet med trippen. De har flyttat, eller ja.. det var ett tag sen, men vi har inte varit och hälsat på än. Vilket innebär att Enso och Elsa inte har fått busa på jättelänge, vilket de gjorde nästan varje dag förut. Det blev ett kärt återseende! :)

& ju mer vägbeskrivning till dem vi fick så blev det mer och mer välbekant! hehe. Det visade sig av de bor granne med Gunilla & Eric (m. Sockan & Pez),med ett litet stycke skog emellan bara. Världen är bra liten ibland alltså! :P

Vilket gjorde att vi efter att ha varit hos Hanna, inte kunde låta bli att sänga förbi Gunilla och säga hej. Vilket resulterade i en kopp kaffe och härlig stund i solen!

Idag har varit en perfekt dag, kantad av det bästa. Hundar och trevliga vänner! :) <3

Härlig lördag

Vilket underbart väder!

Vi har varit ute och fart runt lite som vanligt idag ;p hehe. Först åkte vi till Väderstad och köpte med oss fika från kondiset, sedan for vi ut i skogen till stugan. Fille traskade iväg och lade två långa spår till Enso, som jag sedan skulle gå med honom. Det första spåret virrade Enso bort sig i vinkeln, men kom på spåret lite längre ner, dock hade vi missat spårslutet då som var ganska snart efter vinkeln. Men Enso spårade på, där fille hade gått ut från spåret och vi kom upp till en väg, där fille hade kommit ut & där fick det bli godisregn som belöning istället. Det andra spåret spårande han jättebra, lite segt dock och några små tappningar pga. att det låg 15 sorters bajs i spåret ungefär! Men han hittade fram till slutet och den lila gröna burken med godsaker *:)

Fille följde sedan med när vi gick det borttappade spåret där det var en leksak som slut, Enso blev skickad på "leta" istället för att spåra. & huxflux hade han hittat leksaken.. Vi gick givitvis med, & jag såg att det bara var några meter bortom spårslutet som Enso hakat på spåret igen.

Vi skyller helt enkelt på värmen och bajs. Hur som helst har vi en trött vovve! (full med fästningar, hoppas vi sett de flesta så inte så många biter sig fast.. får se om fästingmedlet hjälper)

Pälsvård; check!

Så, nu har vovvarna fått sig en omgång på trimbordet. Eller ja, mest Enso, på Ruff finns det ju inte så mycket att göra än, men här tränas det från början att vänja sig vid all hantering. Så han fick också upp på trimbordet och borstas lite, och haserna fick jämnas till lite och bort med lite ludd under tassarna. Enso fick också puts på haserna och även fanerna & såklart bort med lite ludd under tassarna & kloklippning. Det är så otroligt smidigt att hålls på ett trimbord tycker jag, vovven är där han är och det är bra arbetshöjd. Vilke krävs när man ska hålla på ett tag :)






Han står som en liten spillevink, inte lätt att få honom att stå still när svansen går som en propeller.. :p





Jag måste tala om att jag blev väldigt positiv överraskad av den nya borsten jag köpt!, Den var suuuper! & ändå har jag haft en bra kvalitetsborste innan. Men denna kan jag varmt rekomendera!


Bara lite till..

Med pluggandet, sen är det dags för pälsvårdsfredag! , mycket roligare än pluggandet vill jag lova! :)
Först ska jag bara dammsuga, & Fille ska ut med Enso..

Ska försöka komma ihåg att ta kameran med mig när vi kör pälvård, så kanske det kan bli någon fin bild på någon fin vovve! :)

Jordgubbar

Vart sugen igår på jordgubbar när jag var och handlade, men brukar av princip inte handla innan de svenska kommer.. men de här luktade så oemotståndligt.. så en ask fick följa med hem. & de smakade faktiskt riktigt gott också, Fille trodde det var svenska, eller ja... svenska plantor i holland? :P

De fick ligga på fatet, kruxet är bara att de snart kommer vara slut, för så fort man går förbi stoppar man en gubbe i munnen. :)


Vaccination : Check!

Igår fick Ruff möta sprutan, & det gick smärtfritt! :)


När man kommer hem får man lägga sig och vila, det gillas! :)

Kursuppladdning

Nu laddar vi för kurs ikväll, Enso och jag. Spår och lydndskurs, fast ikväll är det lydnad som gäller. Ska bli spännande att se hur det går! Det ska bli roligt att komma iväg och träna lite iallafall :)

Familjen samlad

å, skönt att ha alla boysen hemma igen. Ruff & Enso har varit i mantorp hos mina föräldrar sen i söndags eftermiddag och så hämtade jag dem idag på dagen. Det är dock skönt att de fungerar så bra där också, eller framförallt att det går bra med Ruff, igår var första natten han sov där. & inga som helst problem, han sov som en stock hela natten och väckte mamma med en puss när det var dags att gå upp. That's my boy!

Ikväll har vi varit ute och tränat grabbarna, för Ruffs del blev det bara lite kontakt övningar, sitt, ligg och stanna, samt inkallning. Han kan sitt namn riktigt bra nu! :) Det artar sig minsann för honom också. Enso fick köra igenom lydnadsettan exklusive apporten med husse och med kvällsmaten som belöning. För att det regnade ute och att det bara var torrisar så gick det helt okej , eller ja.. De tog sig igenom det iallafall.. :p Han utförde allt men inte supersnyggt eller supersnabbt. Vi tränade också hoppet som är i apellen, alltså skicka hunden över hindret medans föraren står kvar, när hunden kommer över ska den sätta sig och sen på kommando hoppa tillbaka över hindret och in i position. Vi har kört lite olika metoder, men står vi på varsin sidan av hindret som idag, så hoppar han över snyggt och sätter sig i position vid föraren på motsatt sida trots att den håller i Ruff som störning :p Detta gör han skitsnyggt! men om det inte står någon på andra sidan, så utför han dock momentet, men sätter sig oftast lite väl nära hindret och inte alltid rakt och fint. Men vi har gjort en stegringsplan, så ska vi nog få till det här med. Sen är det bara att lägga krutet på apporten, och få in ett alert framförgående.

Jovisstja, vi körde plats med Enso med, Han fick ligga själv samtidigt som vi gick runt honom,ifrån honom, pillade med leksak, busade med Ruff, Tränade med Ruff,Gav godis till Ruff. & Det fick kalas.


Nu blir det varm oboy framför teven innan det är dags att nattkissa Ruff och krypa ner i sängen. Imorgon får vovvarna vara i Mantorp hela dage också, lämnar dem på morgonen vid sju, och hämtar dem vid 10. yeppyepp!

Ruffen, har förresten varit och hälsat på mina arbetskamrater på jobbet, eller ja.. 3 stycken & chefen :p haha. Alla andra var ute på uppdrag^^ ruffen charmade alla såklart! :)

RSS 2.0