Bättre sent än aldrig.. midsommar uppd.

Här kommer ett bildmaraton från midsommarhelgen,



Fille kastar freesbe med Pez & Enso


Olga & Enso


Snygg - Olga


Vi talar samma språk...
De blev nästan lite förnärmade av att de hade precis samma lekinviter ;p


Såklart var också fåren där :)


Enso & Pez hjälps åt att bära freesben



Gruppfoto, Sockan, Enso o Pez



Rivstart efter freesben


Enso och Olga


Sommar(lov)

åh, så härligt med sommar. Dessvärre känns det som om vi har tagit sommarlov från lite allt möjligt, bloggen exempelvis.. Dålig uppdatering! Hundträning har det också blivit dåligt med, men vi laddar inför Collie lägret som är nu tors-sön. Det ska bli jätteroligt!


Valpkurspremiär

Ikväll är det valpkurspremiär med Ruffen, förra veckan var egentlien första gången men då utan hund. Ruff är dessvärre fortfarandel lite dålig i magen, efter ett antaglige stort intag av hönsskit i Ulvsbo. Så hur detta ska gå utan lite gottigott får vi se! Vi laddar med rolig leksak, och kanske lite vitt bröd så att vi har ngt att ta till i fall uppmärksamheten på matte och husse tryter.

Enso ska med också, såska försöka köra ett litet pass med honom efteråt :)

Ulvsbo

Utflykt till Enso & Ruffs uppfödare, gott fika, trevlig pratstund och massa vovvar.



Nova, Ensos syrra!


Bamse, Nova, Enso & Ruff


Kattbebis


Kattbebisar och mamma Kerstin.


Ruff & Bamse


Kattungarna

Idag blev det dags för foderpåfyllning, de...

imag0121_1308594 (MMS)

Idag blev det dags för foderpåfyllning, de är ju matglada våra grabbar så det var bäst att passa på och åka iväg och skaffa hem två säckar :)


Lördagkväll

Idag har vi varit ute på klubben hela dagen, jag lurade ut Fille för det var takläggardags. Vovvarna var självklart med, så det tränades lite på plan med dem, Enso fick köra några agillityhinder också. Sedan så var det massa passivitetsträning som skedde, och de var så duktiga så! Trots att det kastades bräder, kördes traktor och hamrades i takt av 4 gubbar samtidigt, så låg de tyst och fint! mina grabbar det! :)

Nu väntar vi på att grannarna ska höra av sig, det vankas trerätters! :)
Imorgon blir det dock jobb hela dagen...

Fångad i en stormvind...

Så fort man tar fram hårfönen och ska torka håret, så kommer Ruff springandes.. Han älskar att bli fönad!


Ute i det gröna

På landet är det grönt och fint, det gillar vi!












Utfyllnad i låderna

Grejerna som jag beställde förra veckan, kom med posten i måndags, härligt!

s

Mina älsklingsgrabbar!


Hittade lite bilder..

Från Ruffs första utställning på nationaldagen :)








Valp vs Valp


Ifall ni inte visste...

Så kan man använda hundar till mycket...
Enso som liten ulltuss, åh jag kommer nog alltid vilja ha en collievalp... när ska vi skaffa nästa ? :p


Vem vill inte ha extra tyngd när man kör situps?










Lördag

åh, underbart med lördag, underbart med sommarlov! :d
Vovvarna har varit hos mina föräldrar i Mantorp över natten, tomt utan dom! Men vi ska åka och hämta dom senare, eller ja snart vid ett - tiden. Sedan bär det av till Linköping för födelsedagsfirande av lilla morfar, älskade lilla skruttmorfar!



Bild från när Filip och jag dansade bal, för två år sedan. Shit vad tiden går fort!
snacka om att man förändras, och tur är väll det :)

fr v. Morfar, Mormor, Fille, Jag & Farmor :)

ååååh! Sommarlov :) nu har man klarat av e...

ååååh! Sommarlov :) nu har man klarat av ett års studier,bara väntan på sista tent resultatet men det dröjer några veckor... så nu slå jag njuta, dock drar det igång med jobbandet snart, men det slå bli skoj!


Duktiga vovvar!

Ibland bli jag nästan lite stolt, som typ när Enso tar en annan hunds apport i munnen & när han gör klanderfri budföring över hela planen i olika vinklar.

Att vi har övetränat ligg märks dock,då han tar till det oftare än han ska.. dock var snabba ligg bortblåsta idag, vi skyller på värmen! :p

Ruff vet hur man njuter av en förmiddag in...

imag0099_1307606 (MMS)

Ruff vet hur man njuter av en förmiddag inne :)


Kursdags!

Snart far jag iväg på spårkurs med Enso.
Fille jobbar över, men hoppas han bli glad när han kommer hem till en Ruff skrutt, nystädadlägenhet och lagad mat samt diskat :p ! jag kan allt om jag vill!

Beslutsångest

Skulle beställa lite hundgrejer, bla. ett tjänstetecken. Jag har velat en kvart om vilken färg, & då fanns det bara två att välja mellan... Haha. Det blev ett gult & sen ett gäng andra saker som behövs. spårlina till Ruff, ny apportbock, träningskoppel+halsband till Enso och nytt fästingmedel.. Blev allt lite saftigt, tur det är skatteåterbäring snart :)


Tisdag

Ojojoj, tentan lämnades in i all hast i förmiddags när jag fick nys om att en collievalp var bortsrungen i närheten. Packade in vovvarna i bilen och gav mig iväg, tyvärr så hittade jag ingen vid platsen där den försvunnit, även om dt stod en bil där & inte heller kunde jag få kontakt med den person som jag hade nummret till. Men inte ge upp för det inte. Dock är det svårt att veta vart man ska leta, men vi rullade sakta runt på småvägar i området som jag känner till, & återvände hela tiden till platsen där den försvann, men vi åkte säkert omlott med de andra som letade för dt var tomt där när vi kom dit. Sista gången när jag kom dit, eller ja stannade en bit ifrån för att ta ut och rasta mina vovvar, Ruff vill nämligen inte kissa i skogen om det inte krisar, mkt bättre med gräsmatta. Precis som jag ska öppna till vovvarna kommer en bil från platsen som jag inte sett att den var där uppe, och glad blev jag när jag såg att dt satt en collie därbak. Men dt visade sig inte vara den valpen, men valpen hittades senare under eftermiddagen oskadd. skönt!


Här är Enso som liten plutt, men så trött som han var där, känner jag mig nu. Dt tar fasiken på knoppen när det är oväder ute, och så plussar vi på lite storhandling, långpromenad, matlagning & diskning, så är dt dags med sängen helt enkelt. Bara att det är så varmt! & jag kan inte öppna ut för fille får nysattacker av ngt på baksidan...


Ruffs första utställning

Det är hårt att vara på utställning!
Ruff har klarat av sin första utställning, med bravur. Han blev 4 månader precis idag så det var på håret att vi kom med :)
 


Kritik: 4mån, tilltalande helhet, vackert huvud, vackra ögon, bra förbröst, välkroppad för åldern, rör sig bra, har tyvärr inte testiklar nere idag.  HP BIS valp 4

Tyvärr så förstör det ju att hans ena testikel inte riktigt bestämt sig för att komma ner.. och det var också pågrund av detta vi blev BIS valp 4 (av 4 valpar 4-6 mån) domaren tyckte att han var väldigt trevlig och hade jättefina rörelser!

Så kan bli spännande att se vad det kan bli av honom, bara kulan faller helt på plats!!


Tråkigt!

när man gjort massa inlägg från mobilen och de inte kommit fram..

E4 Jönköping :)

imag0091_1307170 (MMS)

E4 Jönköping :)


E4 Jönköping :)

imag0091_1307170 (MMS)

E4 Jönköping :)


Påfyllning i godislådan

Det går allt åt lite snask till godisråttorna här hemma.


RSS 2.0