Snyggsyskon!

Här kommer lite nytagna bilder på Enso & hans syrra Nova.
Snyggingar båda två, dock har Nova skapligt mkt mer päls än Enso i dagsläget, men vänta bara... :P

Enso






Nova




Utflykt, BILDBOMB

Vår inköpsrutt idag inkluderade ju inte bara massa handlande, utan också naturupplevelser vid Tåkern, Matsäcksätande och fikande. Och en härlig bilresa över de östgötskaslätterna :)


Utsikt ute från fågeltornet



Självklart traskade vi alla upp i tornet, bra träning. Det var ganska höga steg och lite mörkt och trångt när vi mötte folk, tur Enso är stabil! ;d


Kärlek! Mina grabbar det här!


Östgötaslätten












Paus under promenaden :)


Matsäcksintag för alla medresenärer! ;d

INKÖP!

Dagens inköp, jag känner mig nöjd!!


Från, Sharpman, apoteket och adells hundservice.


Från Sharpman fick jag med mig ett par efterlängtade braller, har letat länge efter ett par bra braller att ha när man tränar hund tex. men antingen så har de varit fula, osköna, eller oftast allt för dyra. Men idag hade de utförsäljning på Sharpman, & jag hittade ett par Pinewood brallor i perfekt size & halva priset (ord. 549)! super!

Sedan från Adells så fick jag med mig spårsnitslar 48st oranga varav 5 gula för vinkel markeringar. Spårpinnar ett gäng små och två slutpinnar. 5 paket bajspåsar, tuggben & en kam och borste av fin kvalitet. Så nu jäklar kan pälsvården bli ännu bättre för min borste med långa piggar börjar bli lite sliten..

& så lite avmaskningsmedel till lillskrutten som blir 12 veckor imorgon och ska få sig en dos. & lite tassalva :)

Åter till bloggen,

Åter till livet rättare sagt, hemtentan har varit hemsk. Skönt att det är över!
Men förutom hemtentan så har det ju hänt endel andra saker, Ruff har fått vara en vända hos Anneli när det körde ihop sig totalt med skola och mamma som inte fått in ledigheten som hon skulle så från måndag eftermiddag - tisdag kväll var Ruff ute på äventyr. Tack Anneli för att du alltid ställer upp!

Enso har fått vara på spår/lydnadskurs där vi bara var två stycken denna gång. Enso fick gå ett spår som kursledaren gick ut, med en leksak i slutet. Trots en död uggla precis bredvid spåret och kringel i krokar så klarade Enso det galant. Sedan körde vi igenom lydnadsettan + budföring, Enso och jag fick ha "uppvisning" för det andra kurs ekipaget, så att de fick se hur det skulle se ut ;) haha. & med lite frolic så visade Enso upp tior rätt igenom, duktiga hundluring!:D

Annars har det iof inte hänt så mycket, förutom att mamma & pappa kidnappade vovvara i torsdags kväll en sväng då de kände ett hundbegär. :p

Hemtenta pågår

Vilket gör att jag lätt blir lite frånvarande här. Men vovvarna är med mig och ger sitt moraliska stöd.

Men ikväll far Enso och jag iväg på spårkurs, Ska bli jätteroligt!
Mest fötrtjänt av det är Enso som är som en ängel & finner sig i alllt. Även Ruff sköter sig umärkt, men han får vara hemma och mysa med husse ikväll istället :)


Tomt

Här hemma är det lite tomt faktiskt, vi är en ruffskrutt mindre. Han har nämligen fått fara till Tranås, till världens bästa uppfödare för en lite övernattning till imorgon.

Mamma skulle varit ledig och hemma med honom imorgon när både Fille och jag är iväg toklånga dagar. Men dt hade blivit ett missförstånd så hon var inte ledig. Men det var bara att lyfta luren och höra om Anneli kunde ta emot en buse i eftermiddag tills imorgon kväll, å visst gick det bra. Så skönt att man har hittat uppfödare som alltid ställer upp!

Men nu är det bäst att bege sig mot sängen. Det blir som sagt en lång dag imorgon. Som ska toppas med hemtenta onsdag-fredag :p härligt!

Morgon promenad

Med lurvarna i parken, perfekt att strosa av sig lite oh uträtta morgonbestyren förvovvarna :)




Här satt de faktiskt fint bredvid varandra, ända till jag knäpte till med kameran, och ni ser ju vem som rörde sig :p haha.


Uppäckarfärd


Väck äckliga kryp!

Detta är vad vi provar att ta till i sommar. Började igårkväll så får se om det ger någon verkan. Igår plockade vi 10 fästingar efter spåret...


Fixodida

Produkten är ett giftfritt alternativ som visat sig motverka fästingangrepp på både hund och katt utan negativa sidoeffekter.



Här kommer bild från Ruffs första bad! (hos oss)

Att stå på bordet och bli fönad och borstad efter badet, var inga som helst problem :)






Godis är gott!

Mums för att snaska på lite gott ute i det gröna, Enso trodde dock att han både kunde käka upp sin och sen få ta del av ruffs.. Men ikke här delas det inte med sig från ruffs sida. Hade han kommit fram till Enso hade ha fått snaska på bäst han ville :p











Kräsen hund

Enso är kräsen, eller det låter bättre om man säger att han har klass?

På mogonpromenaden idag fick han leta upp sin frukost i parken. Vi har ganska nyligen börjat med Axess Allround för Enso och vi har fortfarande mkt kvar av hans gamla foder (Iams adult small - medium) så vi blandar dem fortfarande. & när han får det i matskålen så slukar han allt med hullåhår.

Därför var det spännande att se idag när han fick äta i parken, bla. på kanten till sandlådan, trästockar, bänkar osv. att han plockade ut alla axess kulor först. Sedan när han ätit upp axess kulorna på alla ställen sprang han tillbaka och tog det andra... Tydlig lite vovve.

Bröderna bus!

Eller okej, halvbröderna bus.
Som fått sträcka ut sina lurviga lite på kvällskvisten :)






Misslyckat besök på Sharpman

Åh, så sur! blir alltid besviken när vi åke dit. Finns inte det man vill ha.

Vi var på jakt efter en ny spårlina, dels så behöver vi ju två när lilleman blir stor så han får en också, och så vill jag ha en som är i annat material den vi har nu är ju i gummi? och fastnar ganska lätt i buskar och träd.. Sedan skulle vi ha spårpinnar, & spårsnitslar, & valpfoder till lillbusen. Men inget av det fanns!

Därav varför vi inte hade spårsnitslar med oss när vi spårade, för vi lämnade våra hemmagjorda (av avspärningsband & klädnypor) hemma. Men tjiii fick vi.

Spårhunden Enso!

Idag blev det språpremiär (i år) för Enso. Vi åke ut till stugan, jag gick iväg och lade två spår, ett ganska kort med en leksak i slutet och ett lite längre med en burk med godis i slutet. Spåren fick ligga 45 min. Sedan gick Enso och husse och spårade. Det gick kalasbra! trots att det var ganska svår terräng och genom snår. Duktiga vovve! Ännu mer spännande eftersom vi inte hade spårsnitslarna med oss, och Fille inte hade en aning om hur spåren gick.


Förberedelser innan :) Spåsele på - check!


Här stegar dom iväg mot spåren. Mina fina grabbar!

Påskäggs letande

Igårkväll fick Enso leta upp sitt påskägg, vi gjorde det svårt men han lyckades ändå! Mums tyckte han :)


Glad påsk!

Från oss till er! :)


Favvo stället

Ser ni hunden? :p eller valpbusen..






Tittut! :)






Påskfina - check!

Sådär,nu har vi påskfina vovvar här hemma :)

Igår blev det bad och pälsvård för hela slanten, eller stor del av kvällen iallafall. Resultatet blev som så att Enso blev några nyaser ljusare & det vita blev vitt igen. Underbart! Ruff åkte också på ett premiär bad med efterföljande fön. & Det gick kalasbra inga problem alls, inte ens ett gnäll! :) Enso sköter sig också utmärkt.
Våra duktiga vovvar!


Dock måste jag påpeka att Enso känns som ett ton att bära, nu när man bärt på Ruff...

Nu bär det iväg igen,

Nu ska jag skjutsa in Fille till Lkpg, på arbetsintervjuv för andra gången den här veckan. Fullt ös för honom med samtidigt som han jobbat. Efter det åker jag till Farmor en sväng.

Nu ska fille bara duscha, han och Enso har varit ute på en morgonjogg..
Vi kör hårt på kondisen alla här ser ni! haha :) 

Händelserik vecka!

ojojoj, fullt upp! därav dålig uppdatering..

I Mångags var vi ute hos Filip mormor och morfars stuga, det var underart väder. Fille hjälpte till och fixade med olika saker, jag pluggade lite. & Så var Enso och jag ute på en lååååång gå/jopgging runda. Härligt! Dagen resulterad i trötta vovvar, och en bränd näsa! :)


Bröderna bus!


Enso ligger och tar igen sig i skuggan! :)



å, mera bus!


bus!


Påskfint!


Bus!





När vi inte kunde ha koll på vovvarna, fick de lägga sig i bilen lite.
Super skönt både för oss och dem, att bilen är en trygg och lugn plats. Inget gnäll eller skäll, eller bus heller för den delen. Så skönt!

Resultatet,debuten Lydnadsklass 1

Platsliggningen: 0p, och varför har ni svaret i föregående inlägg.. Så ja, tränaträna på bättre kontakt? för han var helt okontaktbar, attans.. Eller helt enkelt hoppas att vi får en ful vovve bredvid oss nästa gång :p

Tandvisningen: 8p, Enso reste sig upp från sittande pos. när domaren tittade i munnen. Men han skyggade inte, eller var överdrivet glad. Så bra ändå tycker jag! Bara att träna på mer stadga i sittande.

Linförighet: 5p. Enso släpade efter, trots ett DK. Han var lite seg i helomvändningen. & han satte sig sakta och en gång inte helt. Vi måste jobba framåtframåt! mer belöningar framåt & bygga upp en större förväntan. Men trots att det var ganska varmt och han var seg, så var kopplet aldrig spänt iallafall utan han lunkade på.

Inkallning: 9p. Super! Enso satt kvar med superfokus på mig, kom i jättefin fart, men han satte sig lite segt och lite snett. Här är det avslut som behöver slipas!

Ställande: 6,5p. Här var Enso uppspelt och skällde lite collievackert medan vi gick. & när vi skulle inta slutposition så satte han sig vriden med rumpan åt fel håll, så att positionen blev vriden. Vilket berodde dels på att han stod lite snett i ställandet (vilket han tyvärr ofta gör, men extra idag) + att jag ställde mig lite långt bak tror jag. Så åter igen avslut, & inget gastande..

Apportering: 0p. Efter DK tog han den i munnen, men greppade inte så jag gav tillbaka den till tävlingsledaren.

Hopp över hinder: 9p. Snygg fart & snabbt in i pos, dock sätter sig lite snett.. avslutavslut!

Helhetsintryck: 7,5p. Domaren här tyckte jag var ganska hårt överlag på helhetsintrycket för alla ekipage. Fast vårat var befogat.. Enso höll inte positionen helt mellan momenten. Dock gjorde han inget större ärevarv som jag misstänkte efter platsliggningen och trött hjärna, utan han nosade fram till domaren lite en gång och han drog till med några skall, jag fick kämpa med att få honom i utgångsposition snyggt inför momenten, men annars måste det sett ganska okej ut.


Summa sumarum. 110 poäng skrapade vi ihop och därmed ett 3:e pris! :) & vi placerade oss 10 av 11 ekipage. Skönt att inte komma sist allafall.. & den som placerade sig efter oss hade ju gjort platsliggningen iallafall. Så jag kan iof tycka att det gick helt okej eftersom vi inte fick några poäng från platsen. Hade Enso skött sig där hade det sett mkt ljusare ut. Apporten får vi ju som sagt tyvärr träla vidare med. & Enso var helt ofokuserad och inte alls intresserad av matte precis innan.

Vi är en erfarenhet rikare iallafall! :)


Efter platsliggninge, tänkte jag aldrigaldrig tävling mer! Men när vi nu har fått lite perspektiv på det hela så kanske vi biter tag i det på riktigt.. Efter lite lydnadsvila :p

Lydnadsklass 1 debut.

Idag var det debut för både mig och Enso i tävlingssammanhang, Pirrit!
Men med en ofokuserad hund, näst intill okontaktbar till en början med så får vi väll känna oss ganska nöjda ändå! :) Men efter platsliggningen var jag nära att kasta in handduken!

Ensoo sabbade för sig själv (tack och lov för ingen annan) och ville inte lägga sig ner på platsen. Det söta ekipaget till vänster var allt för intressant och blicken vändes ditåt & mattes kommando var inte intressant. Istället när jag gav honom DK, så reste han på sig och små lufsade iväg bakåt. Tack & lov inte ända fram till någon annan, och han kom till mig utan några större krusiduller. Men känslan i magen var inte på topp, jäkla hund.. eller jäkla hanne som heller ser på vackra flickor..?

Jag åkterkommer med resultatet och hur det gick moment för moment, måste bara hämta papprena :)

Ruff skrutt, 10 veckor idag!


Är det bra när man blir förvånad?

Ni vet en sån här YES! känsla när hunden lyssnar.. Men egentligen så... är det ju inte så roligt när man blir förvånad över att hunden lyssnar, eller är det, det? Det är väll inte roligt att ha en hund som lyssnar super hela tiden? eller.. säg att det inte är så!:)

Iallafall...

Igår när jag var ute med Enso på en riktig långis, fick jag två stycken YES! upplevelser.

Första var iallafall när vi gick på en skogsväg och plötsligt flyger det upp en katt ur diket framför Enso (jag trodde det var en räv först, så ja fick lite kalla kårar) Enso är en bit framför mig & jag ser att han ser katten, han liksom fryser position med svansen rätt upp.. Bör säga att Enso inte har något alls emot katter, men att springa efter för att busa skulle kunna tänkas att han ville.. Jag säger åt honom att stanna, och han står stilla & detta brukar funka, vilket det gjorde nu också. Problemet brukar ligga i när jag kommer fram till honom, eller kallar in honom.. Då brukar han tänka att nu kör jag några ärevarv, jag harju ändå lyssnat och stått stilla.. Men igår så följde han vår bok til punkt och pricka, när jag var framme vid honom sa ja till honom att komma in i position, & där kom min plutt som om han aldrig gjorde annat. Sen fick ha fortsätta att springa lös, katten tänkte han inte ens på..

Sen till att komma till den andra yesyesyes!
Dum som jag var, tänkte jag träna lite lydnad på en plan med en vovve som var trött efter 1½ timmes promenad.. Men jag kunde bara inte gå förbi planen utan att gå dit och köra lite fotgående & inkallning.. & inkallning blev det. Plötsligt får jag inte med mig Enso när jag börjar gå fot, utan han sitter kvar (inte okej!), såjg går tillakaför att börja om, men då sticker han.. Han har nämligen spanat in en karl som kommer och går på cykelbanan bredvid planen.. Så tvärsöver planen far Enso, stackars karl tänker jag. Men sen, Enso hade inte bomull i öronen, inte så mycket iallafall.. När jag roppar på honom så stannar han, och efter ett par roppande så kommer han tillbaka till mig utan några virrvarr, & utan att Ens varit nära att spriga fram till karln! Yes!

Det jag menar är att.. även om vovven gör grejer som den egentligen inte ska, till exempel springa iväg..Så känns det som högsta vinsten när den kommer när man roppar. Enso valde faktskt mig framför både en katt och en karl igår.


Sen ska jag tillägga att i körde passivitetsträning nere vid tågstationen också. Vi satt 25min utanför stationen och väntade, Enso sa inte ett knyst.. Han lade sig ner avslappnat och tittade på alla människor, bilar, hundar som passerade. Underbart! detta hade inte gått för ett halvår sen. Det gäller att lära sig att slappna av fast dt händer massa omkring, man kan inte vara med på allt..

Tunga ögon,

Idag är det fredag! härligt härligt :) & lilla skrutt har idag bott hos oss en vecka, så fort tiden går & så han växer!
Men hitills har det varit en riktigt slapp fredag, ögonen känns väldigt tunga hos både mig och vovvarna tror jag. Lika lite fart på oss alla, men snart ska vi ut och busa lite.

Senare i eftermiddag får Ruff följa med till Mantorp & lämnas hos mina föräldrar för jag ska jobba & fille hinner inte komma hem. Då får han ut där och busa i trädgården och det säger han inte nej till :p Jag ska jobba hela dagen imorgon också, men cash is king, ellehur? tur att det är roligt att träffa mina söta tanter och gubbar :)

Jag ska hinna med att handla lite grejer med mamma innan jobbet med, så det är bara att sätta fart! :)


Ibland så måste man ta det lungt

inne, framförallt.
& då är kompostgaller utmärkt!




Bus i trädgården

Hemma hos svärföräldrarna som bara bor ett stenkast bort. & det är super för nu inför nykomlingen har de fixat grindar till ingångarna till trädgården så att vi kan ha båda vovvarna helt lösa. Enso har ju varit lös där förut, men den här lilla kabraten litar vi inte ett dugg på, han är mer vild än tam.. haha :) & vi vill ju inte att lilla ruff ska springa ut på garageuppfarten eller cykelbanan. Men nu kan vi känna oss trygga :) GÖTT!




två colliegrabbar i farten, minst sagt.


gostajm!


Sen skulle det käkas lite mossa sa Ruff..



Då drog Enso sina ärevarv ensam, Ruff kan ju inte riktigt sträcka ut benen så som Enso.. Men snart så, atta vad det går undan.



Men än så länge nöjer sig lilla jag med att rulla mig fram.

Skogspromenad

Enso och jag hade en mysig stund i skogen förut idag. :)
Vi valde att inte gå på stigarna eller skogsvägarna, utan promenerade mitt i terrängen.


Mattes supersnygga stiliga kille! :)


Sen fick han syn på barnen som kom och gick borta i skogen..


Så då stod vi och tittade på dem en stund :)

Vår :)

Igår Enso och jag var ute på en promenad så hittade vi dessa. Vackert!




Morgon aktivering

Kalasbra, & hundarna håller sig sysselsatta ett tag. Efter en stund bytte de dock rulle med varandra med förhoppning om att gräset var grönare på andra sidan, vilket det var för Ruff iallafall.. För Enso hade fått lite mer gottigheter i sin rulle.



Dock inte lika roligt att plocka pappersbitar över hela lägenheten sen...

Kvällsmys

litelitelite kvällsmys i sängen...


Husse tränar med busarna

Lite sitt, och kontakt.
Duktiga skruttar vi har!




åh, smaskens!

Äntligen!

Igår kom Ruffs namnbricka på posten :)!
Så nu kan ingen undkomma vad han heter, & dessutom blev det fint!
På baksidan av benet finns det telefonnummer också! Super.

Namnbrickan är likadan som en av de sorter Enso har, jag beställer här ifrån. Tycker att de är snygga, hållbara och prisvärda och det finns massa olika utförnings former. Rekommenderas varmt!



Fast, det var visst klimedel på den..


Fikastund ute i stugan

Vi har varit ute i Filips morfar och mormors stuga och hälsat på. & Det var underbart härligt väder och Ruff hittade massor spännande att undersöka :)




Ruff låg sedan och somnade i knä medens vi fikade, goshund!




& Enso låg och solade sig medans vi andra gottade i oss.




Intag av matsäck!

Matvrak...

Han är ett redigt litet matvrak den här pysen, när vovvarna får mat på morgonen, äter han snabbt upp sitt eget, för att sen gå bort till Enso och puffa undan honom och börja käka ur hans skål.. Det gäller att vara på tårna då :)

Annars så tycker jag att jag fått in snittsen på att ge dem båda mat samtidigt, vilket inte är allt för lätt.. Att får varje hund till rätt matskål och sen vänta på varsegod.

Enso får sitta och vänta framför sin skål, och sen får Ruff komma och sätta sig vid sin & sen får dem varsgoda! :)

Busplutt!

Man blir förvånad över så fort de små liven lär sig, Ruff har redan snappat upp "sitt" :) Vilket han tar till nu och då får att se om han kan få en liten torrfoderkula :) & när han är ute, precis när han har kissat så kommer han och sätter sig, "titta matte så duktg jag är", haha :) lillskrutten!



Titta, jag kan sitt! :)



En mumsig liten boll :)

I Mantorp

Idag har jag varit en sväng i skolan, & då har Ruff varit hemma hos mamma & pappa.
Och då blir man såhär trött av allt busande i trädgården,& för att orka busa måste man sova :)


Snygging!

Jag ska passa på att hoppa in i duschen nu medans ögonen är slutna på Ruffkillen :)

 
Sötast!

Biltur

Ruff har premiär åkt i våran bil. Det gick kalas!
Han gnällde lite först bara, sen vart det lugnt :)


Godmorgon

Inatt har vi sovit som en stock, allihoppa..
Igår sov alla som en stock förutom jag.. hehe :)

Jag & grabbarna har varit ute på en morgonkiss, lite bökigt är det emellanåt att få dem att inte busa med varandra när man har koppel på, men det går bättre och bättre! Jag blir bara så sur på all skit som folk slänger ute, för det går ju likom att stoppa i munnen tycker lilleman.. :P


Tupplurstajm!

Busgrabbar

Enso & Ruff busar bara mer och mer med varandra. Så roligt att se att de har en så bra nivå med varandra :) Nu ska vi straxt ut på en kissrunda :) Sen så är sängen väldigt lockande.

Imorgon är det fullt ös som gäller igen, måste försöka stoppa in lite plugg och andra nyttigheter bland valpbuset.

Världens skönaste

Sovstil, fast när kameran åkte fram så vaknade jag!




Bus i parken.

Imorse gick vi till parken med busarna, så att de fick sträcka ut sina lurviga lite, eller ja.. mest för Ensos del. Ruff fick tulta runt i sin egen takt :)






Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0