just nu: flytt

Ruff tar flytten med ro, han väljer sina platser att slumra på minsann..

Avslutning spår och aktiveringskurs

Igår var det avslutning på Spår och Aktiveringskursen. Vi fick köra den som en appelltävling, så först var det lottning med startnummer, jag fick nr 1. Efter det begav vi oss iväg för att gå spåret, jag, Enso och "domaren". Enso jobbade på bra, men han snurrade en del och undersökte lite bråte som låg i skogen, Men trots det hittade han båda spårpinnarna + slut.

Sedan var det dags för lydnadsbiten, som började med en platsliggning, som vi dock avstod. Vi har inte riktigt fått ordning på platsen än, eller vi har inte tränat ngn lydnad över huvudtaget på nästan två månader, det var så intensiv träning innan dess och nu har vi haft så mkt annt att stå i. Så därför känndes det bäst att avstå och slippa backa tillbaka ännu mer i träningen ifall det skulle misslyckas.

Lydnaden sedan gick väll som förväntat, lite snea sättande i fotgåendet, långsamt läggande, lite snett sättande vid inkallningen och vid hopp-sitt-hopp, blev det hopp-ligg? :O - hopp, Apporteringen gick fint i den mån vi ligger till i träningen, det vill säga.. han satt kvar när jag kastade, han sprang och hämtade den direkt och kom och avlämnade den i farten framför mig, sedan fick jag kommendera in honom fot. Framförgående fanns inte med som moment. Budföringen gick hyffsat, han hade jättefin fart och sprang rakt mot mottagaren, likadant mot mig, men hos mottagaren så var han väldigt het och reste upp sig lite när han satt sig och satt med rumpan i luften och väntade på att få springa iväg. Summa sumarum, så hamnade vi på en 4:e plats av 6 st. Vilket känns helt ok, med tanke på att vi avstod platsen som har hög koeff.

Dessutom har vi i kursen bestämt att fortsätta ses på Söndagar, varannan gång i Mjölby, varannan gång i Linköping. För att fortsätta köra spår, sök och lydnad! Härligt m. träning i härligt gäng :)

 
Bild från träning, tidigare i höst

Synas

Det gäller att synas nu när det är riktigt mörkt nu på mornarna och kvällarna.
Reflexkoppel och väst är super!


Spår

Näää, nu jävlar åker vi till klubben och lägger lite spår!


Våra fina grabbar


Finaste höstgrabbarna! <3

Noll hundaktiviteter

Så känns det just nu, iallafall i kontrast hur det brukar se ut med träning på klubben allafall 3 gånger i veckan och spår 2 gånger i veckan osv.. Menmen, Vi är mitt upp i flyttandet, eller tja.. Renoveringen börjar nå sitt slut och vi börjar flytta in saker succesivt.

Men jag tänker såhär, tänk vad taggade vi och hundarna kommer vara över att dra igång träningen ordentligt igen sen! :d

Fräscha hundar

Förra veckan badades även vovvarna, så nu är de fräscha! ;d Härligt!
Men, det är allt lite jobb med att bada och föna två hårbollar. Speciellt när man gör det själv, annars när Fille hjälper till går det ju betydligt fortare. Men eftersom jag är en hårfön fattigare (ngn liten valp satte tänderna i den) så får jag göra't själv. Dock så fick jag lite hjälp av mamma.  

Vinterhasor - check!

Yes! nu är det friserat till vinterhasor på dogsen. Hufsat iallafall, behövs väll putsats till lite, men det får vi ta när det blir bad. Vilket jag hoppas få tid till snart, dock är det ingen idé innan renoveringen är färdig och vi flyttar, om ca: 2-3 veckor. För pälstrollen har en förmåga att lägga sig i alt byggdamm..


Ensos tass..


Ruff analyserar pälshögarna.


Hasor

Spökhund

Ruff är spökhund nr ett, han morrar och skäller åt allt,allt,allt speciellt ute på kvällen. Men även på dagen är han i givakt. & det är inget konekvent handlande från hans sida, utan det kan gå så att alla promenader på en dag är helt tysta och fina oavsett om vi möter folk, hundar, konstiga ljud, eller andra skumma grejer... Andra dagar så börjar han gruffa såfort vi kommer utanför porten.
Det jobbigaste i det här är att, Enso som brukar vara filbunken själv har börjat haka på detta... Vilket gör att ibland känns det inte alls bra att ha två hundar.

Back to life

Yepp, nu har det varit intensivt tentapluggande tillsammans med lägenhetsrenoverande som tyvärr har resulterat i väldigt dålig uppdatering. Men nu är tentan över, återstår och se hur det gick!
Så nu njuter jag av lite mini höstlov, nästa kurs startar på måndag.

RSS 2.0