Collie SM

Dåså, var Collie Sm avverkat! vilket definitivt var en upplevelse :)
På Lördagen tittade vi lite på agility och på söndagen var det utställning för hela slanten.

Det regnade och blåste i princip hela dagen,så ruggigt var det rätta ordet!
Matte var lite nervös så Enso fick placera sig i bilen medans Vi väntade på att det skulle dra igång, Ruff för ju direkt på morgonen. Av någon anledning så ville han inte stå alls så fint på benen som han kan, men han rör sig så himla snyggt! min älskade lilla valp.

Domaren tog sig väl tid med alla valpar, han kände och klämde och granskade nästintill varje millimeter på dem. Sen fick vi springa så han kollade rörelserna :) I Ruffs klass 4-6 mån var det 6 st hanvalpar. & när han skulle ta ut vilka fyra som han ville placera så steg pulsen en aning, tänk vad roligt om vi blev placerade.. Först tackade han två stycken och vi stod nöjda nästan lite chockade kvar.. men så dröjde det bara ngn minut så insåg de att det blivit fel, så de två han tagit ut fick komma in igen och så skulle han tacka av två andra. Så då blidde jag nervös igen. Men förstå vad glad jag blev när tvy stycken bredvid mig försvann, men vi fick stå kvar:)

Bland de fyra valpar som blev kvar så placerade vi oss 4:a och var jättenöjda! Och som grädde på moset fick vi HP!

Domare var Mr John Geddes & kritiken var:
Good black, Very good on the move, nice angulation, Just a little bit full in the stop, Showed very well.

& Detta är vi jättenöjda med!




Tränings+trimnings eftermiddag

Idag slutad jag 12, gud så skönt! Sen bar det av till mam&pap och vovvarna, Ruff hade redan fått en underredsbehandlig av mamma eftersom han varit lite dålig i magen... Så vi klippte korna fixade tassarna och öronen lite, sen en lite genomborstning. Fönen får vänta tills lördag kväll för här är det blött i luften.

Efter det for jag till klubbarp och lade ett spår till Enso. Medans det låg och fick lite liggtid så tränade och busade Enso och jag lite, sen tränade jag lite med Ruff också, men han var väldigt loj, tycke nog de var klibbigt, Enso däremot var det fart på! :)

Enso hade dock lång startsträcka på spåret, han stannade vartannat steg och käkade gräs... Men när han kom igång då gick det kalas! & Pinnarna hittade han fint. Jag gjorde ett apell spår, så på första sträckan låg det en spårpinne, efter vinkeln hade jag en extra lång raka och där hade jag två pinnar, sedan efter andra vinkeln och raksträckan så fanns kampstocken som belöning! :) Mkt uppskattat




Snygg Ruff tränar på att stå fint! :)


Enso är också rätt så stilig!! :)


Huvudbild Ruff, dock knäpp vinkel! :)



Här ligger spåret och göttar till sig, ett ängsspår! Variation på spårmark samt mängd och föremål i spåret är super för att få upp ännu bättre  spårarbete! :)


Hundträningskväll! :)

Snar far vi iväg på valpkurs med Ruff.
Enso får också lastas in i bilen så att han kan få sig en omgång på lydnadsplanen efteråt, ikväll ska vi sattsa på att träna apportbock & hopp främst. :) Vad det blir för träning för Ruffs del återstår att se.

Trevlig kväll!

I måndags var vi på trav!

Hela bunten, här ska alla med!! :p
Jag är så lycklig över att det alltid går bra att ha med vovvarna överallt! :)

Ruff är en naturbegåvning och tar allt med en klackspark, det har varit värre med Enso, men nu är han en stjärna <3 Ensos stora problem har varit att han är så otroligt glad i folk och intresserad av allt som händer. Han har varit väldigt på tårna för att hålla koll på allt. Men nu vet han att det är lugnt, när man är med matte. Han sätter sig eller lägger sig bredvid en och är tyst. Älskade Enso, vad vi har lärt oss av varandra!


Här sitter han och spanar på pållarna som susar förbi :)


Här ligger Enso i Mattes knä, goshund!





Ruff satt också fint och tittade! :)



& låg fint!


Det var många som kom och hälsade på vovvarna och de skötte sig fint,både barn och vovvar..
Några envisa barn satt och gosade en timme, och så fick de köra litte sitt och ligg och vacker tass med vovvarn, bra träning!

Mumsfrukost!

Jag har precis avnjutit en frulle, med hallon som plockades ute i stugan igår, MUMS!
Nu planerar jag upp dagen, det är mkt som ska hinnas med innan kvällspasset.
Igår efter jobbet åkte jag till klubben med vovvarna, de fick varsitt spår och Enso fick köra framförgående.
Ensos spår fick ligga 45 min och fick en regnskur över sig under liggtiden, Sedan hade jag råkat korsa några vltspår tror jag för plötsligt fick jag se andra snitslar uphängda, och när Enso gickspåret så doppades näsan ner intensivt där jag trodde jag korsat det,men jag lät Enso upptäcka att det kanske inte riktigt var det som han skulle spåra nu, så han tog upp mitt spår igen. Enso spårade i maklig takt, men vi tog oss runt! Jag hade blandat lite föremål i spåret för att han skafå upp lite förväntningar och det alldrig bli tråkigt. Så först hade jag lagt en slutpinne, sedan en dummie, sedan en vanlig spårpinne och sist var det en burk med leverpastej & torrfoder, mums tycke han! Han tog pinnarna superfint och sprang med dom till mig!! :)

Ruffs spårande gick också bra, han börjar förstå att näsan ska ner!


Äventyrsgolf

Vi nöjde oss inte med utställning igår, hehe...
På kvällen åkte vi och körde minigolf, Ruff fick följa med, och skötte sig galant! bästa skruttvovve!!



Utställning Finspång BK

Igår avverkade vi vår första Officiella utställning så nu har vi bockat av det & det är bara att köra vidare. Det gick dock över förväntan så vi är glada och nöjda!


Enso fick Excellent och placerade sig 4 i Kk.
Kritik: 2 åring maskulint huvud underkäken kunde vara kraftfullare lagom stop, vackert övertippade öron något brett ställda. Bra halslängd ngt öppna vinklar i fronten. Behöver djupna i kroppen stram överlinje lite fallande kors. Bra pälsstruktur täckhår. Vill ha lite mer marktäckande och Kraftfullare rörelser

Ruff Placerad sig 2:a med HP.
Kritik: Bra storlek vackert långt huvud fint uttryck bra ögonplacering. Rätt kilform på huvudet, ännu ngt brett burna öron, bra halslängd passande benstomme. Behöver bli stabilare i sina rörelser. Trefärgad tillräcklig mängd vita tecken. Trevligt temp. Bär svansen ngt högt.


Efter utställningen åkte vi hem och Enso och Ruff fick busa tillsammans med sina syrror som också var med på utställningen, För dem gick det också bra Tuva fick VG & Nova fick EXC och placerade sig 4 i Kk. Jag behöver definitivt gå på fler utställningar så jag klarar av att hålla koll på de andras resultat, hehe...


Öppenklass tikarna, Ensos syrror står 3:a & 4:a.


Här springer syrrorna i ringen, Nova m. Anneli (uppfödaren) främst och Tuva m. matte Marie bakom.



Nova och Tuva i lite mer fart :)


Nova Uppställd


Tuva uppställd


Enso när vi satt och tittade på de andra hundarna, Superduktig kille som låg tyst och snäll hela tiden, förutom när han skulle hångla med oss.. Bilden visar tydligt hur hans öron faller isär när han slappnar av..

Lördagsbestyr!

Snart ska vi bege oss på mysig roadtrip med kära grannen, målet är Tåkerns vandrarhem och Cafe som Filles jobbarkompis driver. Efter det bär det av till Mantorp för fix av hundarna inför morgondagens utställning, ursch jag känner mig inte taggad alls... måste vara för att jag vet att förutsättningarna är dåliga.. Men de ska vara välfixade iallafall :) så de så!

Fullfart

Är det verkligen just nu, jag ska snart iväg till ett kvällspass på jobbet. Först ska jag ut med vovvarna, de ska få springa och busa lite, samt köra några trix.. Sen ligger de förhoppningsvis fint och väntar tills husse kommer hem. Sen hoppas jag att det blir en långis med Enso och Husse när jag kommer hem.


Collieläger

i Kosta, var vi på tors-sön förra veckan. Så nu är det verkligen på tiden att skriva några rader om det.

På torsdagen kom vi ner på kvällen vid sju tiden, då var det lite iordningställande på rummen som gällde. Sedan var det gruppindelning och vi fick presentera oss för varandra i gruppen, efter det blev det korvgrillning, sen var det bara att ladda för morgondagen!

När klockan slog åtta var hundarna rastade och klara varje morgon, vi hade käkat frulle och packat iordning så det bar iväg mot skogen för Enso & mig, Samt Ruff och Fille. Enso och jag har kört två spår varje dag i olika skogar och även ängssprå, olika utläggare samt liggtid. Vi har även kört budföring, uppletande och lydnadsmomenten som ingår i apellen. Fille & Ruff har också spårat lite, kört lite uppletande och sök, sök var största favoriten för Ruff.

Vi har lärt oss massamassa, och kommer garanterat åka på något mer läger! :)

Här kommer lite bilder från min grupp, Bildet på Ruff och Fille kommer senare, de skulle få bilder skickade till sig.


Enso & jag kör en inkallning, älskar hans fart till mig!


Enzo & Jenny myser efter ett lyckat spår! :)


Negrita sitter och väntar medans matte gömmer föremå inför ett uppletande :)


Peter spårar med Dixon, vilken spårhund det var alltså! superduktigt ekipage!


Susan och Hufsa sitter och myser och väntar på sin tur när de andra kör budföring.


Gruppfoto, fr v. Susan & Hufsa, Birgitta & Nalle, Jag & Enso, Jenny och Enzo, Peter & Dixon.


Min härliga grupp ink. instruktör Britt-Marie!


Snygg Enzo!


Min snygg Enso!


Negrita i full fart :)


Enso slappar, medans de andra ekipagen jobbar :P


Fikarast


Hufsa kampar


Enso flyger fram,


Negrita med hittad leksak


Nalle taggar inför att springa iväg och leta.


Huffsa kommer med leksak.


Enzo väntar på att få springa och köra uppletande.


Enso in action.


Min älskade skrutthund in action, :) Fart och hittad leksak - fullpott!

RSS 2.0