Ingvastebo gård

Igår var vi ute i skogen hos Gunilla, Hanna och Elsa kom och slöt upp på vår promenad med alla vovvar.
En effektiv och bra pluggdag, samtidigt som vovvarna fick springa ute hela dagen och ha det bra! :)


Hela gänget, förutom Elsa..


Elsa och Ruff och så Pez i hörnet :)


Man blir trött av att springa omkring med alla stora vovvar..


Fåren var nyklippta och fina! :)

Imorgon

Imorgon åkér jag och mina långhåriga grabbar till världens bästa Gunilla! :)
Ska bli kul att se fåren med som är alldeles nyklipta! ;d



& där vankas det alltid ngt gott, både för två och fyrbenta! <3

Den bästa plats på jorden är där du är! <3


Enso jag älskar dig!
Tur att du fyller ut husses plats i sängen när vi är Ensamna i veckorna :)

Idag har jag köpt en Cykel! ;d

åh, lyckliga jag. Visserligen lite fattigare, men vilka benmuskler jag kommer få!

& jag kommer kunna susa till stationen ifrån nya lägenheten.. Och Enso kommer få ut på cykelturer vilket han älskar! :)


Träningskväll

Ikväll for jag iväg med mina grabbar och mötte upp Martin med tollaren Leo. Vi började med att gå en liten promenad :) Sedan satte vi igång och träna, körde en hund i taget, och resten fick sitta och tagga i bilen.. Behöver jag säga att billarmet gick igång 3 gånger? :o här var det taggning!

Det vi tränade på idag var framförgående och budföring, vilket gick jättebra för allihopa! :)
Att träna just framförgående finns det ju tusen sätt att göra, idag gjorde vi så att vi lade ut godis i två skålar och gick mellan dem, för Leo och Ruff som inte kört så mkt framförgående så hade vi stora och synliga skålar och Enso fick bara ett dricksunderlägg som vi lade godiset på. & alla var jätteduktiga!

När alla tre vovvarna hade fått träna lite så gjorde vi en uppletande ruta, en liten på kanske 25x10m. När vi vallat av rutan var Ruff först ut.

För honom var det första gången med uppletande, så han fick sitta och kika när Martin lade ut leksaken. Ruff sprang ut jättefint och hittade leksaken, men sen kommer vi ju till den jobbiga biten, att ta med den till matte. Det där att springa omkring med saker i munnen är ju inte det bästa Ruffen vet.. Så här är det att börja jobba med den biten som gälle, för nosen åkte på snabbt, vilket syntes när han kom till kanterna på rutan och när han kände av leksaken.. Första gången gick det sådär, andra gången gick det bra, då kom han med leksaken och var på topp. Sen gjorde vi en sista gång och det var den där sista gången som vi inte skulle gjort.. Ruff var trött och sprang ut bara och sen inget mer.. Det bästa var ju att vi precis innan hade sagt att vi verkligen lyckats sluta när vovvarna var på topp i de olika momenten.

Enso fick också göra tre skick, första gången fick han se Martin gå ut med leksaken och vart han lade den ungefär, Enso använde dock mer ögon än nos till att börja med så det tog lite tid för honom första gången och han svävade ut ur rutan lite... Sen fick han inte se vart leksaken gömdes, och sen jobbade han på fint! :)

Leo tycker fick också tre skick, med ökande svårighetsgrad, och sista skicket gick kalasfint!! :I


Roligt att träna ihop :)

Tisdag

Vilken härlig höstdag det har varit idag! :) Jag älskar hösten, tillskillnad mot många andra så tycker jag verkligen om hösten.. I morse for jag hem till mamma och pappa och borstade igenom vovvarna, tog en härlig promenad på slätten, mysigt! :) Sen åkte jag och uträttade lite ärenden. Älskade vacka vovvar <3

Några bilder :)


Snyggkillar :)


Lilleman


En litenvattenpöl, mums!


Enso som kisar mot solen..

Lastade och klara!

Vovvarna sitter lastade och rastade i bilen, snart ska vi åka iväg till skogen. Husse kom hem igår, så han ska få gå ett spår åt Enso och sen ska vi köra igenom lydnaden. Sen går det som det går imorgon helt enkelt! :)

Nu ska jag bara få upp karl ur sängen och slänga i oss lite frukost!


En gammal bild, Ruff är ngt större nu!

Bryta ihop och komma igen

I lördags efter en impuls start i lkl 1 så tänkte jag ge upp och strunta i allt.. 94 katastrof poäng. Men jag säger som en annan startande sa om sina poäng, det kändes bättre än vad det såg ut på pappret. Men trots det var det jäkligt dålgit.. Enso gick upp från platsen precis när vi skulle återgår.. Han såsade till läggande och ställande, kissade vid sidan av plan.. I sådana stunder tar det emot att säga att det inte är hundens fel om det inte går bra..
Men det är väll bara att rannsaka och inse att det är så mkt som spelar in. & Det är inte lätt att komma ihåg att ha roligt mitt bland alla nerver och andras dömande blickar. Speciellt inte när man är nybörjare!
 

Men efter att jag fått deppa till lite under helgen så var det bara att ladda om och ta nya tag i måndags. För hur det än går, så har jag två jäkligt bra och trevliga hundar som jag inte vill vara utan en dag. & Vi är faktiskt duktiga!

På lördag är det appellspår som står på schemat, och det ska faktiskt bli roligt!
Jag kommer avstå platsen för att slippa vara nervös över den. Det är mkt poäng som försvinner (50p) men, det är inte värt att vara nervös över det, efter att han reste sig sist. Så skit samma! Det blir en tävling iallafall och tävlingserfarenhet behöver vi. Det finns flera moment som inte sitter helt, men vi ska göra vårt bästa iallafall. & som en medtävlare på lördag sade till mig igår, vi är iallafall bra mkt bättre än dem som aldrig startar en tävling.. Av så många Collies som föds varje år, är det inte många som genomför en appelltävling...

Tranås Bk officiell utst.

Ensos kritik: Mask. huv. Välburnna öron, fina ögon. Kunde ha ngt mer stop. Bra nosp. & underkäke. Ngt framskj skuldra & ngt out. i fronten. Bra kropp & kors. Kunde ha ngt mer benst. Tillr. vinklad. Rör sig bra fr. difsn, trångt bak & lösa armbågar. Välskött päls, Trevl. temp. VÄLVISAD. Detta resulterade i ett VG

Ensos kritik: Mask. huv. Välburnna öron, fina ögon. Kunde ha ngt mer stop. Bra nosp. & underkäke. Ngt framskj skuldra & ngt out. i fronten. Bra kropp & kors. Kunde ha ngt mer benst. Tillr. vinklad. Rör sig bra fr. difsn, trångt bak & lösa armbågar. Välskött päls, Trevl. temp. VÄLVISAD. Detta resulterade i ett VG

Höst

Nu har det blivit höst!! & Vad har hänt i vårat liv sen sist då? jaa..
Förra veckan plockades det 90liter kantareller... så det tog upp mycket tid att ta hand om. Jag behöver inte säga att jag inte vill se en ända gul kantarell till va? Som tur var har jag släktingar som vill ha^ mamma fick ett gäng och Filles morbror m. familj och såklart Filles mormor och morfar, och Filles mormor och morfar tog även mycket mer och rensade och förvällde åt mig. Men ändå hade jag köksbordet överfullt.. så det räckte!

Sen så har vi köpt en lägenhet, här i Mjölby fast på andra sidan stan. & Den är det totalrenovering på som gäller,så det mesta av den lediga tiden går åt till den. När det inte är hundträning såklart. Det gäller att försöka hinna med så mkt som man bara kan! :)

För tillfället är Filip i Stockholm och jobbar, åkte i söndags kväll och kommer hem torsdag kväll. så kommer det vara i några veckor framöver. Men jag har ju vovvarna hemma, så ensam behöver jag inte känna mig!


Hur ser det ut på hundtränarfronten då? eller snarare i hundfärdigheter..
Det börjar ju dra ihop sig till en knut i magen med tanke på att Ensos appell tävling snart är här.... Jag vet inte vad jag är mest nervös för egentligen.. Ifall han inte ligger kvar på platsen (han har *pepparpeppar* gjort jättefina platser på sista tiden), att han skiter i apporten helt (jag är glad om han kommer med den och jag kan ta den, han kan fortfarande inte komma in i position med den, sätter han sig så vill apporten gärna trilla ur..), eller om jag är nervös för spåret? njae.. vet inte han är rätt spårsäker just nu känns det som.. det som kan strula till det är jag själv, vilket jag är rädd att göra.. dumma nerver..


Men nu får vi gå till den helgen som ligger närmast, vilken även den kommer innehålla hundaktiviteter.. på Lördagen ska jag vara TS på lydnaden uppe på klubben. Spännande, men även det lite nervigt, vill ju att allt ska bli rätt och gå snabbt... men Gunilla är ju där och puschar och hjälper mig. Som tur var så var det inte så mkt ekipage. För en liten stund ångra jag att jag inte anmält Enso, Lydnadsettan kan han ju, det är ju bara den förba* apporten.. Men jag har bestämt mig jag ska inte starta ettan förens han kan hålla den sittande hyfsat iallafall.. Alla poäng är som sagt viktiga!

På söndagen är det utställning i Tranås, för både Enso och Ruff. Enso har dock börjat fälla en del igen, så får se hur mkt som återstår efter lite bad.. Det ska bli roligt att träffa Ensos kullsyskon som ska dit och om inte annat se mkt fina vovvar.. Hur det går för oss, det vet man aldrig!


På kvällspromenaden idag fick reflexgrejerna komma med ut, det blir allt mörkt snabbt om kvällarna nu!
Båda vovvarna har varsitt reflekshalsband & koppel, och varsin reflexväst. Det gäller att synas! :)




Vi passade såklart på att träna lite.. med betoning på lite.. Men lite är bättre än inget. Denna blåste ger en inte direkt träningslust.. jag hade tänkt att lägga spår idag, men nae lusten försvann.. Det får bli spår imorgon förmiddag innan jag ska till frisören! :)

Sen i morgonkväll är det kurs för båda grabbarna! :) Det ska bli roligt.



Störningsspår

ojojoj, vad gjorde vi? jo ett spår med rejält med störningar så att det dög ordentligt.
Ett spår på 200m genom parken i blandad terräng, öppet gräs, högt gräs och averkad dunge. 2 spårpinnar och 2 snusdosor med godis. De håller på och bygger om i parken så det var byggarbetare och maskiner som körde hela tiden. och om inte det räckte så lagom innan vi skulle gå spåret så kommer en husse med hund som busar och kastar pinnar i parken över vårt spår, lagom när dem går och jag är på g och ska släppa på Enso igen så kommer det flera mattar med ett gäng hundar in skuttande i parken och då tänkte jag att jag skulle vänta lite, för de sprang hejvilt och jag såg att de tog upp snusdosan som låg i slutet på spåret..

Sen tappa jag tålamodet, och släpte på Enso på spåret fast hundarna lekte vid slutet av spåret.. Men medans Enso gick spåret hann de gå iväg. Enso klarade spåret jättefint och markerade både pinnar och dosor ;d


RSS 2.0