Familjen samlad

å, skönt att ha alla boysen hemma igen. Ruff & Enso har varit i mantorp hos mina föräldrar sen i söndags eftermiddag och så hämtade jag dem idag på dagen. Det är dock skönt att de fungerar så bra där också, eller framförallt att det går bra med Ruff, igår var första natten han sov där. & inga som helst problem, han sov som en stock hela natten och väckte mamma med en puss när det var dags att gå upp. That's my boy!

Ikväll har vi varit ute och tränat grabbarna, för Ruffs del blev det bara lite kontakt övningar, sitt, ligg och stanna, samt inkallning. Han kan sitt namn riktigt bra nu! :) Det artar sig minsann för honom också. Enso fick köra igenom lydnadsettan exklusive apporten med husse och med kvällsmaten som belöning. För att det regnade ute och att det bara var torrisar så gick det helt okej , eller ja.. De tog sig igenom det iallafall.. :p Han utförde allt men inte supersnyggt eller supersnabbt. Vi tränade också hoppet som är i apellen, alltså skicka hunden över hindret medans föraren står kvar, när hunden kommer över ska den sätta sig och sen på kommando hoppa tillbaka över hindret och in i position. Vi har kört lite olika metoder, men står vi på varsin sidan av hindret som idag, så hoppar han över snyggt och sätter sig i position vid föraren på motsatt sida trots att den håller i Ruff som störning :p Detta gör han skitsnyggt! men om det inte står någon på andra sidan, så utför han dock momentet, men sätter sig oftast lite väl nära hindret och inte alltid rakt och fint. Men vi har gjort en stegringsplan, så ska vi nog få till det här med. Sen är det bara att lägga krutet på apporten, och få in ett alert framförgående.

Jovisstja, vi körde plats med Enso med, Han fick ligga själv samtidigt som vi gick runt honom,ifrån honom, pillade med leksak, busade med Ruff, Tränade med Ruff,Gav godis till Ruff. & Det fick kalas.


Nu blir det varm oboy framför teven innan det är dags att nattkissa Ruff och krypa ner i sängen. Imorgon får vovvarna vara i Mantorp hela dage också, lämnar dem på morgonen vid sju, och hämtar dem vid 10. yeppyepp!

Ruffen, har förresten varit och hälsat på mina arbetskamrater på jobbet, eller ja.. 3 stycken & chefen :p haha. Alla andra var ute på uppdrag^^ ruffen charmade alla såklart! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0