Hög boldness

by the way! Enso är rätt bra :) Iaf om Kent Svartberg får bestämma.
Då är Enso mentalt stabil, nyfiken, har social förmåga och har ett visst mod.

Kika in här..
kolla under urval 2 och rad 89, så är det inte vilken hund som helst som placerar sig är, utan vår Enso :)

Med tanke på hur många LH collie som genomför MH, och de här resultaten är för alla som genomfört MH framtill 2011, så är det rätt kul att se att Enso är med, när det endast är 106 st i första urvalet och 241 i andra urvalet. Skillnaden i urvalen är att i andra urvalet så har man även tagit med hundar som har en 2:a på "Överraskning nyfikenhet" (vilket Enso har) och i första urvalt var de tvugna att ha en 3:a,4:a elle 5:a på den bedömningen.

Totalt är det 2253 LH collie som genomför mh fram till 2011 och utav dessa är det bara 347 som räknas ha hög boldness (oavsett urval 1 eller 2).



Här nedan...
Ser ni vad de bedömer för att en hund ska få hög boldness, detta är för urval 2 och jag har fetmarkerat de poäng Enso hade på sitt MH test. Óch som jag sa så ser det likadant ut i urval 1, bara att hunden måste ha 3-4-5 på överraskning nyfikenhet & här kan de ha en 2:a också.

Leklust (1) kryss i rutor 4-5
Avståndslek nyfikenhet (5) kryss i rutor 3-4-5
Avståndslek leklust (5) kryss i rutor 3-4-5
Överraskning nyfikenhet (6) kryss i rutor 2-3-4-5
Leklust (9) kryss i rutor 3-4-5
Skott (10) kryss i rutor 1-2-3
 

   
 

Kommentarer
Postat av: linnea

:D



Ja, det är extra roligt att hitta bilder som någon annan tagit också.

Jag vill "gå Mt?, gå korning? ( hur uttrycket man sig?) med Kyr men jag vet inte när eller var. Tycker det vore så fruktansvärt spännande så skulle helst göra det imorgon men du har nog rätt i att man iaf ska vänta till efter sommaren. Skulle vilja titta på ett först också men jag vet inte om de händer så ofta. Ska försöka höra mig för.

2011-05-19 @ 21:07:36
URL: http://linneakarlsson.webblogg.se/
Postat av: Ann-Sofie

Kan inte låta bli att svara till Linneas kommentar...: Du kan söka Korning via brukshundsklubbens hemsida, http://www.sbk.nu/templates/CompetitionContainer.aspx?id=770 . Där väljer du i rullmenyn "Korning". Då kommer det fram tillfällen där korning anordnas. Därefter kontaktar man klubben som anordnar/meddelar intresse och hoppas på att få en plats!



Korningen består av tre delar i dagsläget, själva MT:t (mentaltestet) och sedan skall du gå exteriördelen också där man måste vara godkänd (brukar ofta finnas att anmäla till i samband med MT eller på en del utställningar kan detta erbjudas, ex via SCK) och sedan skall hunden ha godkända höfter, dvs A eller B för att få ut titeln KORAD. De håller dock på se över reglerna för korningen, men så ser det ut just nu.



Hälsningar från Ann-Sofie

2011-05-20 @ 17:55:31
URL: http://collieforever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0