Träningskväll

Ikväll for jag iväg med mina grabbar och mötte upp Martin med tollaren Leo. Vi började med att gå en liten promenad :) Sedan satte vi igång och träna, körde en hund i taget, och resten fick sitta och tagga i bilen.. Behöver jag säga att billarmet gick igång 3 gånger? :o här var det taggning!

Det vi tränade på idag var framförgående och budföring, vilket gick jättebra för allihopa! :)
Att träna just framförgående finns det ju tusen sätt att göra, idag gjorde vi så att vi lade ut godis i två skålar och gick mellan dem, för Leo och Ruff som inte kört så mkt framförgående så hade vi stora och synliga skålar och Enso fick bara ett dricksunderlägg som vi lade godiset på. & alla var jätteduktiga!

När alla tre vovvarna hade fått träna lite så gjorde vi en uppletande ruta, en liten på kanske 25x10m. När vi vallat av rutan var Ruff först ut.

För honom var det första gången med uppletande, så han fick sitta och kika när Martin lade ut leksaken. Ruff sprang ut jättefint och hittade leksaken, men sen kommer vi ju till den jobbiga biten, att ta med den till matte. Det där att springa omkring med saker i munnen är ju inte det bästa Ruffen vet.. Så här är det att börja jobba med den biten som gälle, för nosen åkte på snabbt, vilket syntes när han kom till kanterna på rutan och när han kände av leksaken.. Första gången gick det sådär, andra gången gick det bra, då kom han med leksaken och var på topp. Sen gjorde vi en sista gång och det var den där sista gången som vi inte skulle gjort.. Ruff var trött och sprang ut bara och sen inget mer.. Det bästa var ju att vi precis innan hade sagt att vi verkligen lyckats sluta när vovvarna var på topp i de olika momenten.

Enso fick också göra tre skick, första gången fick han se Martin gå ut med leksaken och vart han lade den ungefär, Enso använde dock mer ögon än nos till att börja med så det tog lite tid för honom första gången och han svävade ut ur rutan lite... Sen fick han inte se vart leksaken gömdes, och sen jobbade han på fint! :)

Leo tycker fick också tre skick, med ökande svårighetsgrad, och sista skicket gick kalasfint!! :I


Roligt att träna ihop :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0