Nytt år

Nu är det nytt år, och nya möjligheter! :)
ska bli spännande att se vad detta år har att erbjuda.
2011 har varit ett bra och händelserikt år! :)
Vi utökades då Ruff flyttade hem till oss i April, Snart är han ett år, huuuj vad tiden går fort!
I sommras var vi på collieläger i kosta, där vi träffade många nya vänner och lärde oss massor! Det här året har varit spårets år, vi har lagt mycket krut på att spåra och det har gått framåt, För Ruff har allt bara varit lättsamt och på lek. Jag är spänd över att börja träna honom ordentligt under detta år.
Enso har också hunnit med två starter i lydnadsklass 1 & En start i appellklass. Och egentligen finns det inte så mycket mer att säga om dem än att vi har genomfört dem.. Jag är dock nöjd över att vi har genomfört tre tävlingar tillsammans och jag hoppas att vi kommer genomföra fler tävlingar under detta år. Den första lydnadstävlingen var i April, och mest till för att vi ville ut och prova på tävlandet, att mjuka upp nerverna lite och se vart vi låg till. Platsen funkade inte, Enso lade sig inte ner utan reste sig och gick iväg istället... Han var allmöt ofokuserad och stirrig, men vi genomförde tävlingen och skrapade ihop 110p och därmed ett tredjepris. Vilket jag var nöjd med, det var ju faktist både min och hans första gång.. Andra starten i lydnadsklass 1 blev väldigt impulsiv, jag var med och hjälpte till på tävling uppe på klubben, och Enso fanns med i bilen, sedan var det så få som kom till start så då fick jag hoppa in om jag ville, och varför inte?.. jo lite övning iallafall.. Dock så strulade platsen till det här också, Dock låg Enso hela tiden ända tills vi var påväg tillbaka, då reste han på sig och sprang iväg.. Under resten av programmet var han ofokuserad och tog sig tillochmed friheten att slå en drill på stolpen precis bredvid lydnadshindret innan vi skulle hoppa. Denna tävling resulterade i hela 93 poäng - 0 pris, men vi fick tävlingserfarenhet iallafall. Sedan i september var det dags för den tävlingen vi laddat för under året, nämligen spår appellen. Vi fick börja med spåret, och det var mycket störningar runt omkring, hundar som skällde osv, vilket Enso svarade på. Men vi tog oss runt spåret med 1+slut. När vi körde lydnaden avstod vi platsen, eftersom det är ett moment som spökar för oss. Men där ryker ju 50 poäng... Resten av programmet genomfördes gra utav Enso, lite taskig linförighet, ej korrekt avlämning på apporten (vilket vi inte tränat in) och framförgåendet trasslade i ena riktningen då han fick gå mot en hund som stod och skällde, men en tia på inkallning och hyffsad budföring, landade oss ändå på 123p. inte godkänt, men en genomförd tävling!
Enso har också omlysts med ett UA resultat, som valp hade han lindrig CRD.
Han har också genomgått ett MT (mentaltest) Han skötte sig som förväntat runt banan och fick godkända poäng, men tyvärr klarde han inte skottestet som provet avslutas med. Vilket gör att han inte fick ett godkänt MT. Detta var jättetråkigt, men det känns ändå skönt att ha gjort testet och veta att han klarade banan, och att det bara var skottet i slutet som förstörde.. På MH:t hade han 1 på skottet.. menmen. Det återstår att se om vi gör om det.
Utställningsmässigt har vi inte varit iväg på så mycket, men det vi har varit ihäg på har iallfall varit offeciellt.
I Finspång ställdes Enso för Hans Almgren i öppenklassen och fick excellent, och placerade sig 4 bland hanarna i  ÖKL. Ruff ställdes också samtidigt i valpklass och fick HP, mötte bara en tik som placerade sig före honom. Sen ställdes Ruff uppe i Örebro på Collie SM för Mr Geddes och tilldelades HP och placerade sig 4:a. Enso och Ruff ställdes också i Tranås för Yvonne Brink under hösten där blev Ruff utan HP och Enso fick Verygood.
Vi är nöjda med att ha fårr resultat inskrivna från offeciella utställningar på Enso, och väldigt stolta över att Ruff blivit bedömd av Mr Geddes och tilldelas HP med fin kritik!
Vi har också köpt vår första bostadsrätt som vi renoverat och flyttat in i.
Gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0